h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Erciyes Dağı’nın tepesinde Van Gölü görüntüsü görenleri büyüledi

Erciyes Dağı’nın tepesinde Van Gölü görüntüsü görenleri büyüledi

Kayseri Dağ Kurtları Dağcılık Kulübü önderliğinde Erciyes Dağı'nın zirvesine çıkan dağcılar, Van Gölü'nün kirlenmesine dikkat çekmek amacıyla bir pankart açtı. 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na tırmanan dağcılar, pankartlarını açtıktan sonra sorunsuz bir şekilde inişlerini tamamladılar. Dağcı Murat Akşit, 11 sporcunun dağ evine ulaşmasıyla zirveye doğru yürüyüşlerine başladıklarını ve eksi 30 dereceye ulaşan soğukta zirveye tırmandıklarını söyledi. Şehitlerimiz için dua edildiği ve 'Van Gölü kirlenmesi, mavi kalsın' pankartının açıldığı belirtildi.

Erciyes Dağı’nda Van Gölü’ne dikkat çeken dağcılar zirvede buluştu

Kayseri Dağ Kurtları Dağcılık Kulübü, Erciyes Dağı’nda gerçekleştirdikleri tırmanışla dikkatleri üzerine çekti. 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na ulaşan dağcılar, Van Gölü’nün temiz kalması için farkındalık oluşturmak amacıyla pankart açtı. Dağcılar, pankartlarında “Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın” mesajını paylaştı. Zirvede fotoğraf çekimi yapan dağcılar, sorunsuz bir şekilde inişlerini tamamladılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan dağcı Murat Akşit, 11 sporcuyla birlikte kampa girdiklerini belirterek, “Tekir Yaylası’ndan hareket ederek 1 saat 15 dakikalık bir yürüyüşle dağ evine ulaştık. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra tüm katılımcılarla zirveye doğru yürüyüşe geçtik. Zorlu şartlarda ilerlerken bataklık ve yoğun karla karşılaştık. Termometreler eksi 30 dereceyi gösterdiği soğukta zirveye ulaşarak, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettik. Fotoğraf çekimi ve ‘Van Gölü kirlenmesi, mavi kalsın’ pankartını açtıktan sonra inişe geçtik” şeklinde konuştu.

Van Gölü’nün temiz kalması için duyarlılık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, dağcılar arasında takdirle karşılandı.

Aydın’da yağmur yağışı etkili oluyor

Sıradaki haber:

Aydın’da yağmur yağışı etkili oluyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.