h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Eskişehir’in En Güçlü İlçesi Sivrihisar

Eskişehir’in En Güçlü İlçesi Sivrihisar

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin sağlam zemine sahip olduğunu belirterek, Sivrihisar'ın deprem riski bakımından diğer ilçelere göre daha az riskli olduğunu söyledi. Sivrihisar'ın granodiyorit gibi sağlam bir kayaya sahip olduğunu belirten Ayday, bölgedeki olası bir depremin zeminde oluşturacağı ivmenin düşük olduğunu ifade etti.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin sağlam zemine sahip olması nedeniyle deprem açısından şanslı bir konumda olduğunu belirtti. Yeni deprem haritası üzerinde yapılan incelemelerde, Eskişehir’in 14 ilçesi arasında en güvenli zemine sahip olan ilçenin Sivrihisar olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Can Ayday, Sivrihisar ilçesinin granodiyorit gibi sağlam bir kaya üzerine kurulduğunu ifade etti.

Eskişehir’in diğer ilçeleri arasında ise farklı derecelerde deprem riski bulunduğunu belirten Prof. Dr. Can Ayday, “Eskişehir’in en riskli ilçelerinden biri İnönü’dür çünkü Eskişehir fay zonunun üzerinde yer alıyor. Diğer riskli ilçeler ise Tepebaşı ve Odunpazarı’dır. Ancak Sivrihisar, deprem riski açısından daha az riskli bir ilçedir. Günyüzü ise Sivrihisar’ın doğusunda yer alıyor ve aktif bir faya sahip değil. Ancak, aktif faya yakın olmamak da demek değildir. Örneğin, Sivrihisar’ın güneyindeki bölgelerde alüvyon denilen ince taneli malzemeler bulunmaktadır ve bu da riskli bir zemin olarak kabul edilir. Bu tür yerlerde yer altı su seviyesi de yüzeye yakın olduğu için deprem açısından tehlikelidir” dedi.

Ayday, Sivrihisar’ın granit ve granodiyorit gibi sağlam bir kaya üzerinde bulunduğunu ve Eskişehir’de şanslı ilçelerden biri olduğunu belirtti. Deprem ivmesinin zeminde ne kadar az olursa, zararın da o kadar az olacağını vurgulayan Ayday, Sivrihisar civarındaki depremlerin zeminde oluşturacağı ivmenin düşük olduğunu ifade etti.

Şaşkın ağaçlar, mevsimine aldırmadan çiçek açtı

Sıradaki haber:

Şaşkın ağaçlar, mevsimine aldırmadan çiçek açtı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.