h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Güvercinlerin yarıştığı, nefes kesen bir yem kapma şovu ortaya çıktı

Güvercinlerin yarıştığı, nefes kesen bir yem kapma şovu ortaya çıktı

Van İpekyolu ilçesindeki Ahmed-i Hani Kültür Parkı çevresinde bulunan binaların çatılarına sığınan güvercinler, kar yağışı sonucu atılan yeme akın ediyor. Yıllar önce bölgede bulunan buğday pazarından dolayı alışan binlerce güvercin, parkın yapıldığı alanı terk etmemektedir. Kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan güvercinlere, çevre esnafı tarafından arpa ve buğday verilmektedir. Bu durum, güvercinlerin uçuşlarıyla görsel bir şölen oluşturmakta ve izleyenleri etkilemektedir.

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Ahmed-i Hani Kültür Parkı, çatı katlarını mesken edinen güvercinlerin kar yağışı altında atılan yeme akını ile görsel bir şölen oluşturuyor. Bu olay, Van’da yaklaşık 25 yıl önce buğday pazarı olarak kullanılan alana alışmış binlerce güvercinin, alanın parka dönüştürülmesi sonrasında buradan ayrılmamasıyla ilgili bir durumu yansıtıyor. Kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan güvercinler, çatılara barınak olarak seçtikleri bölgelerde saatlerce esnafların yem atmasını bekliyor. Günlük olarak kuşları besleyen çevre esnafı ve kahvehane işletmecisi Mevlüt İzci, aç kalan güvercinlere arpa ve buğday veriyor. Bu durum, kar yağışıyla beraber atılan yemlere akın eden kuşların uçuşuyla bir şölen havası oluşturuyor.

Kahvehane işletmecisi Mevlüt İzci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2003 yılından bu yana bölgedeki kuşları beslediklerini belirtti. İzci, kuşlara karşı bir sevgi bağı olduğunu vurgulayarak, her sabah işe geldiğinde kuşlardaki hareketliliği görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Buğday pazarının parka dönüşmesiyle birlikte kuşların da burada kalmaya alıştığını dile getiren İzci, kuşlara yem vererek onları alışık oldukları bölgede tutmayı başardıklarını söyledi. Yaz aylarında kuş sayısının azaldığını ancak kış aylarında yaklaşık 5 bin kuşun buraya geldiğini belirten İzci, bu nedenle kuşların ihtiyaçlarının buğday olduğunu dile getirdi ve “Bu hayvanlar burada sahipsiz kalmamalı” dedi.

Heyecan Dolu Dakikalar: Munzur Dağlarında Dağ Kayağı Tutkunları Buluştu

Sıradaki haber:

Heyecan Dolu Dakikalar: Munzur Dağlarında Dağ Kayağı Tutkunları Buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.