h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Hıdırlık Kulesi Yakınına Seyir Terası Projesi Hızla Gelişiyor

Hıdırlık Kulesi Yakınına Seyir Terası Projesi Hızla Gelişiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi çevresinde gerçekleştirdiği arkeolojik kazı çalışmalarıyla ortaya çıkan kalıntıları sergileyebilecek bir seyir terası projesi üzerinde çalışıyor. Proje sayesinde, antik dönem kalıntılarıyla birlikte muhteşem Akdeniz manzarası da izlenebilecek. Hıdırlık çevresindeki kazı çalışmaları sonucunda buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gün yüzüne çıkarılmıştır. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında restorasyon ve arkeolojik kazı çalışmaları devam etmektedir. Seyir terası projesi, Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırırken, tarihi kalıntıları da izleme imkanı sunacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi çevresinde gerçekleştirdiği arkeolojik kazı ve seyir terası projesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu projeyle birlikte falezlerin üzerine inşa edilen seyir terasında, ortaya çıkan antik dönem kalıntıları ve eserler sergilenecek. Ayrıca, muhteşem Akdeniz manzarası da buradan izlenebilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik bir cazibe merkezi haline getirme amacıyla 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda başlattığı arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda bölgede antik döneme ait kalıntılar ve yapılar gün yüzüne çıkarılmıştı.

Hıdırlık Kulesi çevresinde gerçekleştirilen dikkatli kazı çalışmaları sayesinde, 94 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gibi önemli sanayi yapıları da ortaya çıkarılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi bölgeyi yerli ve yabancı turistlerin gezebilecekleri bir şekilde düzenlemek amacıyla “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”ni başlattı.

Proje çalışmaları kapsamında, çelik konstrüksiyon döşeme için betonarme ve kuru duvar imalatı devam ediyor. Ahşap ve cam zemin kaplamaları için de taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları gerçekleştiriliyor. Antalya Müze Müdürlüğü ve KUDEB’nin denetiminde yürütülen proje kapsamında arkeolojik kazı sonucunda ortaya çıkan tarihi kalıntıların koruma ve onarım çalışmaları da sürüyor.

Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandırılacak olan seyir terası projesi sayesinde, antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntılarının zemin altında kalan kısımları, cam yüzeylerle yürüyüş yolu kotundan izlenebilecek. Ayrıca, projede muhteşem Akdeniz manzarasını izlemenizi sağlayacak ahşap yürüme yolları da bulunmaktadır.

Mersin’deki yangın alanında ağaçlandırma faaliyetleri başarıyla tamamlandı

Sıradaki haber:

Mersin’deki yangın alanında ağaçlandırma faaliyetleri başarıyla tamamlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.