h Dolar 34,2634 % 0.01
h Euro 36,9883 % 0.01
h Sterlin 44,5163 % 0.06
h Altın (Gr) 3.032,32 %0,16
h BIST100 8.755,51 %-0,94
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Can Dostlar İçin Şefkat Gösteriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Can Dostlar İçin Şefkat Gösteriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede sahipsiz sokak hayvanlarına beslenme ve barınma konularında yardım ediyor. 2023 yılında yapılan çalışmalarda 35 bin 501 hayvan tedavi edilirken, 163 noktada düzenli besleme ve temizlik yapılıyor. Ayrıca, 102 köpek ve kedi kulübesi yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, hayvan sağlığı ve sevgisi konularında eğitim çalışmalarına da önem veriyor. Başkan Aktaş, tüm can dostlarına sahip çıktıklarını belirtti ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına destek olmak için 17 ilçede bir dizi önlem aldı. 2023 yılında beslenme ve barınma sorunları yaşayan sokak hayvanlarına yardım etmek için çalışmalar yapıldı. Soğukkuyu Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde 2023 boyunca 4 bin 396 tedavi, 16 bin 340 parazit uygulaması, 7 bin 067 kısırlaştırma ve 7 bin 133 aşı yapıldı. Bu süre zarfında mahalle gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve hayvan severlerin katılımıyla besleme faaliyetlerine ağırlık verildi. 163 noktada haftalık olarak düzenli besleme ve temizlik yapılırken, sokak hayvanları için 55 tondan fazla mama harcandı. Soğuk havalarla birlikte, 17 ilçede ormanlık alanlar, baraj kenarları, parklar ve sahil kenarlarına 102 köpek ve kedi kulübesi yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, hayvan sağlığı ve sevgisi konularında eğitim çalışmaları yapıyor. Veterinerler, belirli periyotlarla ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere eğitim veriyor. Ayrıca Uludağ Üniversitesi ve Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü uzmanları tarafından gönüllü vatandaşlara Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her bir canın değerli olduğunu belirtti ve sahipsiz sokak hayvanlarına destek olabilmek adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gümüştepe Mahallesindeki tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yakın bir zamanda hizmete gireceğini de açıkladı. Aktaş, ekiplerin sokakta yaralı, hasta veya bakıma ihtiyacı olan bir hayvan haberini aldıklarında hemen harekete geçtiğini ifade ederek, sadece bu yıl 35 binden fazla tedavi hizmetinin verildiğini belirtti. Büyükşehir’in tüm noktalara ulaşmanın mümkün olmadığını ve özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Aktaş, beslenme noktasında mama takviyeleri sağladıklarını ve birlikte bakım ve besleme faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi, yaban ve sokak hayvanlarına yönelik yeni bir çalışma başlattı.

Sıradaki haber:

Elazığ Belediyesi, yaban ve sokak hayvanlarına yönelik yeni bir çalışma başlattı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.