h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kastamonu’da buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazaları, oto tamircilerde yoğunluğa yol açtı.

Kastamonu’da buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazaları, oto tamircilerde yoğunluğa yol açtı.

Kastamonu'da buzlanma sebebiyle birçok araç kaza yaptı. Yollar buz pistine dönünce vatandaşlar araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi. Kaza yapan araçlar oto tamircilerde yoğunluk oluşturdu. Buzlanma nedeniyle onlarca araç hasar gördü. Kaza yapan sürücüler daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Buzlanma sebebiyle 500'den fazla aracın hasar aldığı tahmin ediliyor.

Kastamonu’da dün sabah saatlerinde yaşanan buzlanma nedeniyle birçok araç kaza yaptı ve hasar gördü. Bu kazalar, araç tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

Kastamonu’da önceki gece hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düşmesi sonucu, dün sabah saatlerinde yollar buz pistine döndü. Halk arasında “tavuk kaydıran” olarak adlandırılan gizli buzlanma, iş ve okul için yola çıkan pek çok kişinin araç kazası yapmasına neden oldu. Hava sıcaklığının normale dönmesiyle birlikte, kaza yapan araç sürücüleri, sanayi bölgesindeki tamircilere akın etti. Hayatı felç eden buzlanma sonucunda onlarca aracın kaza yaptığı öğrenildi. Kazalardan etkilenen araçları tamir etmek için çalışan kaporta ustaları, sürücülere soğuk ve karlı havalarda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Dün sabah Kastamonu’da buzlanma nedeniyle kaza yaptığını belirten Cafer Cantekin, “Esentepe Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve evden ana caddeye ulaşmak için yola çıktığımda aracımın kaymaya başladığını fark ettim. İlk önce park halindeki bir araca çarpmaktan son anda kurtuldum. Daha sonra biraz daha kaydıktan sonra yan tretuvarlara çarptık, ardından üç defa daha çarptık. Son olarak, dere kenarındaki yola indiğimizde, yol kenarında park halindeki diğer kaza yapmış araçlara çarptım” dedi.

Kazaya karışan araçları tamir etmek için yoğun bir şekilde çalışan kaporta ustası Barış Kaba ise “Dün sabah gizli buzlanma nedeniyle şehrimizde birçok kaza meydana geldi. Bu kazalara müdahale etmek için servis araçlarımızla olay yerlerine giderek kaza raporları tuttuk. Zincirleme kazalar, bariyerlere çarpanlar ve park halindeki araçlara çarpanlar gibi çeşitli kazalar olduğunu gördük. Araçlarda büyük hasarlar meydana geldi. Yürüyen araçlarımızı servise çektik ve hareket edemeyenleri çekiciyle servisimize getirdik. Sadece biz, 10’dan fazla kazayla ilgilendik. Hala araçlarını tamir ettirmek için başvuran müşterilerimiz bulunuyor. Bu araçların hasarlarını en kısa sürede gidermek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Barış Kaba, buzlanma nedeniyle 500’den fazla aracın hasar gördüğünü tahmin ettiklerini belirterek, sürücülere kış aylarında gizli buzlanmadan kaynaklanabilecek kazalardan korunmaları için sakin bir şekilde araç kullanmalarını tavsiye etti. Kazalar sonucunda etkilenen müşterilere ve Kastamonu halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Kaba, dünkü hasardan yola çıkarak 500’den fazla aracın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini ifade etti.

Elazığ’da sıcaklık rekoru kıran yeni bir jeotermal su kaynağı bulundu: Suyun sıcaklığı tam 40 derece!

Sıradaki haber:

Elazığ’da sıcaklık rekoru kıran yeni bir jeotermal su kaynağı bulundu: Suyun sıcaklığı tam 40 derece!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.