h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kış aylarında sıcak günler meralara küçükbaş hayvanlarını çıkarıyor

Kış aylarında sıcak günler meralara küçükbaş hayvanlarını çıkarıyor

Erzincan'da kar yağmaması ve güneşli havalar, hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını mera alanlarına çıkarmasını sağladı. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri, hayvanlarını gün boyunca meralarda otlatıyor. Ancak bu durum, yaz aylarında kuraklık riskini beraberinde getiriyor. Hayvan yetiştiricileri, yağışların gelmesini bekliyor ve gelecek aylarda yaşanabilecek olası kuraklık endişesi taşıyor.

Erzincan’da hava durumu nedeniyle yetiştiriciler hayvanlarını günübirlik meralara çıkarıyor. Özellikle gün boyunca sıcak ve güneşli geçen hava, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine avantaj sağlıyor. Hayvanlarını ahırlardan çıkaran yetiştiriciler, meralarda otlatıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hayvanlarını meralara götüren yetiştiriciler, akşama kadar hayvanlarının karnını doyuruyor. Geçmiş yıllarda kış aylarında yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle hayvanlarını dışarı çıkaramayan yetiştiriciler, şu anda durumlarından memnun olsalar da yaz aylarında kuraklık endişesi yaşıyorlar. Erzincan Merkez Günebakan köyünde uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Zeki Genç, “Bu yıl kar yok, soğuk yok. Hayvanlarımızı dışarı çıkarabiliyor ve otlatıyoruz, ancak yaz aylarında yağış olmazsa kuraklık yaşanabilir. Şu anda iyi bir durumda olsak da, yağışları bekliyoruz. Mevsim kış, normalde bu zamanlarda her yerde kar vardı ve bölgeler donuyordu, hayvanlarımızı dışarı çıkaramıyorduk. Bu yıl kar gecikti, yağış olmadı. Allah tüm üreticilere yardım etsin” dedi. Yem tasarrufu sağladıklarını ifade eden başka bir üretici ise, “Yazdan kalma bir hava var. Önceden bu zamanlarda her yer kar ve buz olurdu. Hayvanları dışarı çıkaramazdık. Şimdi hayvanlarımızı meraya çıkarabiliyoruz. Bu şekilde saman ve arpadan tasarruf sağlıyoruz. Durumumuzdan memnunuz, ancak yaz aylarında kuraklık endişesi taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Abant’ta Kar, Güneş ve Eğlence Bir Arada: Manzara Büyüleyici!

Sıradaki haber:

Abant’ta Kar, Güneş ve Eğlence Bir Arada: Manzara Büyüleyici!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.