h Dolar 33,9947 % 0.28
h Euro 37,8833 % 0.28
h Sterlin 44,9519 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,42 %0,43
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Konya’daki göllerdeki su kuşu popülasyonu sayımı tamamlandı

Konya’daki göllerdeki su kuşu popülasyonu sayımı tamamlandı

Konya'da gerçekleştirilen Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) faaliyetlerinin sona erdiği bildirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde su kuşu sayımlarının yapıldığı belirtildi. Konya'da ise Beyşehir Gölü, Çavuşcu Göl, Ereğli Akgöl Sazlıkları ve Kozanlı Gökgöl'de sayımların gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu sayımların su kuşu popülasyonlarını ve sulak alan ekosistemlerindeki değişimleri izlemek amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Konya’nın göllerinde gerçekleştirilen 2024 Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) faaliyetleri sona erdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan ekosistemlerinin uzun dönemde izlenebilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde su kuşu varlığına sahip göllerde kış ortası su kuşu sayımlarının düzenlendiği hatırlatıldı. Açıklamada, bu kapsamda Konya’da Türkiye’nin kuş cennetleri arasında gösterilen Beyşehir Gölü ve diğer göllerde sayımların yapıldığı belirtildi. Sayımlara 8. ve 6. Bölge Müdürlüğü personeli, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu, Beyşehir Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı bildirildi. KOSKS, su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan ekosistemlerindeki değişimleri uzun vadede izlemek için kullanılan temel bir yöntemdir. Ülkemizde yapılan bu sayımlar aynı zamanda Uluslararası Su Kuşu Sayımları’nın (USS) bir parçasıdır. KOSKS sayımları her yılın Ocak-Şubat aylarında gerçekleştirilir ve su kuşlarının mevsimsel göç hareketlerinin en az olduğu ve toplandıkları zaman yapılır. Ülkemizde yapılan KOSKS çalışmaları, sulak alanlardaki su kuşu değişimlerini mevsimsel olarak izleyerek önemli veriler elde etmemizi sağlar. Sayımlar sırasında toplanan verilerle alan bilgileri de güncellenir.

Hakkari’de su arızası olan 10 nokta tamir edildi

Sıradaki haber:

Hakkari’de su arızası olan 10 nokta tamir edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.