h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Köy yolları, kar nedeniyle trafiğe kapatıldı, şimdi tek tek açılıyor

Köy yolları, kar nedeniyle trafiğe kapatıldı, şimdi tek tek açılıyor

Bitlis'te geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan birçok köy yolunun açılması için Bitlis İl Özel İdare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 265 köy yolunun birkaç gün içinde açıldığı ve sadece 2 yolun kaldığı belirtildi. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 10 şantiye ve 45 iş makinesiyle hizmet verdiklerini duyurdu. Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü ise Kasım, Aralık ve Ocak aylarında toplamda 198 santimetre kar yağışı olduğunu açıkladı.

Bitlis’te Yağan Kar Yağışı Nedeniyle Yüzlerce Köy Yolu Açılıyor

Bitlis’te son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan onlarca köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Türkiye’nin en çok kar alan illerinin başında gelen Bitlis’te yaklaşık 265 köy yolu birkaç gün içinde yeniden ulaşıma açıldı. Bugün itibarıyla sadece 2 köy yolunun kapalı olduğunu bildiren Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, bu köylerin yolunun akşam saatlerine kadar açılacağını belirtti. Kurtkan, “Vatandaşlarımızın hizmetinde olmak için 10 şantiye ve 45 iş makinesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan, Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kasım, Aralık ve Ocak aylarında toplamda 198 santimetre kar yağışı olduğu bildirildi. Kar yağışının etkisiyle kapanan köy yollarının açılması için yoğun bir çaba harcanırken, meteoroloji yetkilileri de kar yağışının devam edebileceği uyarısında bulundu.

(Bitlis’te kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları açılıyor- Vakit.com.tr)

İlçenin dönüşümünü sağlayacak proje faaliyetleri başladı

Sıradaki haber:

İlçenin dönüşümünü sağlayacak proje faaliyetleri başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.