h Dolar 34,2769 % -0.02
h Euro 37,1012 % -0.02
h Sterlin 44,3481 % 0.01
h Altın (Gr) 2.992,76 %0,01
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kronik hastalığı olanlar için uyarı: Perşembe günü hava kalitesi alarm veriyor!

Kronik hastalığı olanlar için uyarı: Perşembe günü hava kalitesi alarm veriyor!

Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, Adana'da hava kirliliğinin arttığını ve bu durumun özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan insanlar için tehlike oluşturduğunu belirtti. Hava kalite indeksinin Perşembe günü 104'e ulaşmasının beklendiğini söyleyen Zaimoğlu, doğal gaz veya kalorifik değeri yüksek yakıtların kullanılmasını önerdi. Vatandaşlar da yoğun soba dumanının solunum zorluğu ve sağlık sorunlarına neden olduğunu dile getirerek, kalitesiz yakıtların tüketiminin denetlenmesi ve daha bilinçli yakıtların tercih edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, Adana’da hava kirliliği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle solunum yolu sorunu olan kişilere dikkat etmeleri gerektiğini belirten Zaimoğlu, Perşembe günü kentte hava kalite indeksinin 104’e ulaşmasını ve hava kalitesinin kötüleşmesini beklediklerini ifade etti.

Zaimoğlu, Adanalıların sobalardan çıkan yoğun duman nedeniyle nefes almada zorlandığını ve odun ve kömür sobalarının doğal gaza kıyasla 3 kat daha fazla kirlilik etkisi olduğunu vurguladı. Adana’nın topografik özellikleri nedeniyle hava kirliliği sorununun kentin üzerinde kaldığını ve bu durumun hava kirliliği parametrelerinin artmasına yol açtığını belirten Zaimoğlu, kış mevsiminde doğal gaz veya kalorifik değeri yüksek yakıtların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Hava kirliliği değerlerine dikkat çeken Zaimoğlu, Adana için şu anda 93 olarak görünen değerin hassas solunum yolu probllemi olan insanlar için dikkatli olunması gereken bir miktar olduğunu ifade etti. Perşembe günü hava kalite indeksinin 104’e ulaşacak olmasının solunum yolu problemleri olan vatandaşların maske kullanmalarını önemli hale getireceğini vurgulayan Zaimoğlu, insan sağlığının tehlikeye girebileceğine dikkat çekti.

Soba dumanının sağlığı tehdit ettiğine değinen mahalle sakinlerinden Mustafa Güngör, Adana’da duman ve koku nedeniyle önlem alınması gerektiğini söyledi. Uğur Odak ise soba dumanı nedeniyle nefes almada zorlandıklarını ve bu durumun evlerin içinde bile yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade ederek, insanların alternatif ısınma yöntemlerine yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Adrenaline Dolu Bir Deneyim: Ergan Dağı’nda Göl Manzaralı Yamaç Paraşütü

Sıradaki haber:

Adrenaline Dolu Bir Deneyim: Ergan Dağı’nda Göl Manzaralı Yamaç Paraşütü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.