h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Niğde’de “Geleceğin Enerji Paradigmaları” Konulu Bir Panel Gerçekleştirildi

Niğde’de “Geleceğin Enerji Paradigmaları” Konulu Bir Panel Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde düzenlenen "Enerji Verimliliği, Hidrojen Teknolojileri ve Bölgesel Kalkınma: Geleceğin Enerji Paradigmaları Paneli"nde konuşmacılar enerji verimliliği, hidrojen teknolojileri ve bölgesel kalkınmanın önemini vurguladı. Panel, iki gün boyunca üç oturum halinde gerçekleşti. Konuşmacılar arasında üniversite öğretim üyeleri, uzmanlar ve akademisyenler bulunuyordu. Panel, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'nun konuşmasıyla sona erdi. Üniversitenin enerji ve yenilenebilir enerji teknolojilerine verdiği önem ve başarıları da vurgulandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde “Enerji Verimliliği, Hidrojen Teknolojileri ve Bölgesel Kalkınma: Geleceğin Enerji Paradigmaları Paneli” düzenlendi. İki gün süren panelde, farklı oturumlar gerçekleştirildi. İlk oturumda, mühendislik fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan moderatörlük yaptı ve konuşmacılar, enerji verimliliği, ulaşım sektöründe enerji verimliliği ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Panelin ikinci gününde ise kamu binalarında enerji kullanımı ve verimliliği, karbon yakalama, kullanma ve depolama teknolojileri, sürdürülebilir hidrojen ve tarımda lokalize çözümler gibi konular ele alındı. Panelin son oturumunda ise buzda enerji depolama, hidrojen enerji sistemleri ve enerji yönetiminde yapay zekanın özellikleri konuşuldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin enerji ve yenilenebilir enerji teknolojilerine verdiği önemi vurgulayarak, bu alanda elde edilen başarıların gösterdiği gibi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Türkiye’deki önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirtti. Üniversitenin “Araştırma Üniversitesi Odaklı” stratejisiyle çalışmalarına devam edeceğini ve ülke enerji politikalarına önemli katkılar sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Iğdır’da ağaç budama faaliyetleri titizlikle sürdürülüyor

Sıradaki haber:

Iğdır’da ağaç budama faaliyetleri titizlikle sürdürülüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.