h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Rüya gibi manzaraların yer aldığı Şavşat’tan muhteşem kar görüntüleri

Rüya gibi manzaraların yer aldığı Şavşat’tan muhteşem kar görüntüleri

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyü, kar yağışıyla beyaza büründü. Doğası, ahşap mimarisi ve kültürüyle bilinen ilçe, kartpostallık manzaralarıyla göz kamaştırıyor. Sosyal medya içerik üreticisi Onur Ekin, köyün ahşap evlerini havadan görüntüledi. Kar yağışının yoğun olduğu Meydancık köyü, güzel içerikler sunuyor.

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyü, Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanıyla bilinen bir köy olup, kar yağışıyla beyaza büründü. İlçe, doğal güzellikleri, ahşap mimarisi ve kültürel zenginlikleriyle ünlüdür ve kartpostallık kar manzaralarıyla ziyaretçilerin büyülenmesine neden olmaktadır.

Şavşat ilçesi her mevsimde ayrı bir güzelliğe sahiptir. Yaz aylarında olduğu gibi, kış aylarında da doğası, ahşap mimarisi, sessiz atmosferi, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Şavşat evlerinin marka tescili yapılarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenmiştir ve bu evler, beyaz örtüyle daha da etkileyici bir görünüme sahip olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şavşat ilçesinde bulunan “geleneksel Şavşat evi” olarak tescillenen birçok bina bulunmaktadır. Hemen hemen her köyde rastlanabilen bu evlerden biri de Meydancık köyüdür ve bu yıl yoğun kar yağışının görüldüğü bölgelerden biridir.

Karla kaplı köyün eşsiz güzelliği, sosyal medya içerik üreticisi Onur Ekin tarafından havadan görüntülenmiştir.

Onur Ekin, yaptığı açıklamada “Artvin’de sosyal medya içerikleri üretenlerden biriyim. köyümün ve Artvin’in fotoğraflarını ve videolarını çekerek takipçilerimle paylaşıyorum. Papart Vadisi’nde bulunan dağ köylerinden biri olan Meydancık köyündeyiz. Buranın en çekici özelliklerinden biri ahşap mimarisi ve evleridir. Şu anda kış sezonundayız, bu yüzden harika içerikler ortaya çıkarıyoruz. Dronlarla çekim yapıyoruz ve fotoğraflar çekiyoruz” dedi.

Kaza yapan araç, bir iş makinesinin yardımıyla kurtarıldı

Sıradaki haber:

Kaza yapan araç, bir iş makinesinin yardımıyla kurtarıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.