h Dolar 34,2856 % 0.48
h Euro 37,2245 % 0.48
h Sterlin 44,7992 % 0.85
h Altın (Gr) 2.980,10 %0,89
h BIST100 9.052,01 %0,55
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Samsun’da 560 dönümlük zeytinlik dikimi başarıyla tamamlandı, Müdür Sağlam açıkladı

Samsun’da 560 dönümlük zeytinlik dikimi başarıyla tamamlandı, Müdür Sağlam açıkladı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'da 560 dekar zeytinlik dikiminin tamamlandığını belirtti. Sağlam, zeytin bahçelerinin kurulmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Samsun'da zeytin üretimi yapılan alanları ve zeytin yetiştiriciliğini geliştirme projelerini anlatan Sağlam, tarım alanlarının zeytin bahçeleri için uygun olduğunu vurguladı. Projeler kapsamında küçük aile işletmelerine zeytin bahçeleri kuruldu ve toplamda 560 dekar zeytinlik dikimi gerçekleştirildi. Takip ve eğitim çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’da zeytin tarımının geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Yakakent ilçesinde yeni zeytin bahçeleri oluşturma ve mevcut bahçelerin rehabilite edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmaların ilk aşamasında, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Özgür Dursun tarafından bir eğitim düzenlendi. Programa katılan İbrahim Sağlam, zeytin tarımının ülkemizde geniş bir yayılım alanına sahip olduğunu söyledi ve Samsun’un zeytin üretimini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’un ekonomik olarak zeytin tarımına uygun alanlara sahip olduğunu ve bu alanlarda zeytin bahçeleri kurulmasını teşvik ettiklerini ifade etti. Sağlam, 2021 yılında başlatılan projeler kapsamında küçük aile işletmelerine 3 dekar alan üzerine zeytin bahçeleri kurulduğunu ve 2022 yılında da 260 dekar alana 7 bin 800 adet fidanın dikildiğini söyledi. Toplamda 560 dekar zeytinlik oluşturulduğunu belirten Sağlam, ayrıca fidanların dikiminden verim çağına gelinceye kadar izleme, takip ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Sağlam, projenin doğru çeşit tercihi ve iyi uygulama örnekleri ile üreticilere alternatif bir üretim modeli sunduğunu ve Samsun’un zeytin yetiştiriciliğinin canlandırılmasına katkı sağladığını söyledi. Eğitim çalışmaları kapsamında, zeytinliklerde budama ve bakım işlemlerinin nasıl yapılacağı da uygulamalı olarak gösterildi.

2023’ün en yüksek sıcaklığı 49,5, en düşük sıcaklığı ise eksi 36,8 oldu

Sıradaki haber:

2023’ün en yüksek sıcaklığı 49,5, en düşük sıcaklığı ise eksi 36,8 oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.