h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Şap hastalığı tespit edildi, hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı

Şap hastalığı tespit edildi, hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı

Tokat'ın Niksar ilçesindeki hayvan pazarı, şap hastalığı şüphesiyle süresiz olarak kapatıldı. Bir hayvandan alınan numunenin laboratuvara gönderildiği belirtilirken, sonuçlar netleşene kadar tedbir amaçlı olarak pazarın kapalı kalacağı açıklandı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine göre, şap hastalığının Niksar genelinde görülmesi nedeniyle il komisyonu kararıyla tüm hayvan pazarları da süresiz olarak kapatıldı. Karantina uygulaması ise Mahmudiye Köyü'ne bağlı olan merkezde 10 kilometre çapında gerçekleştirildi.

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan hayvan pazarı, şap hastalığı şüphesiyle süresiz olarak kapatıldı. Son zamanlarda Mahmudiye köyünde bulunan bir hayvanda şap hastalığı tespit edildiği için numune alınarak laboratuvara gönderildi. Sonuçların çıkması ve tedbirlerin alınabilmesi amacıyla ilçe hayvan pazarı kapatıldı. Mahmudiye Köyü’nün merkeze bağlı olmasından dolayı, il komisyonu tarafından 10 kilometrelik bir karantina uygulanmıştır. Ayrıca, ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin bilgilerine göre, şap hastalığının diğer bölgelerde de görülmesi üzerine il komisyonu kararıyla tüm hayvan pazarları da süresiz olarak kapatılmıştır.

Muradiye Belediyesi, sokak hayvanlarına mama desteği sağladı

Sıradaki haber:

Muradiye Belediyesi, sokak hayvanlarına mama desteği sağladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.