h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Şemdinli’de kara bir felaket: Evler yıkıldı ve insanlar hayatını kaybetti!

Şemdinli’de kara bir felaket: Evler yıkıldı ve insanlar hayatını kaybetti!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü Tanyolu mezrasında evler, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara gömüldü. Kar kalınlığı 2,5 metreyi aşan bölgede vatandaşlar, evlerine kar tünelleriyle ulaşabiliyor. Şemdinli'ye 40 kilometre uzaklıktaki birçok bölgede çığ düşmesi nedeniyle köy yolları kapandı. Kar yağışının Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayatı olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Hakkari’ye bağlı Şemdinli ilçesinin Tekeli köyü Tanyolu mezrasında etkili olan kar yağışı ve tipi, evleri tamamen karla kapladı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkisini sürdüren kar yağışı, yüksek bölgelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Şemdinli ilçesinde de 4 gündür süren yoğun kar yağışı, özellikle Tekeli köyü Tanyolu mezrasında büyük bir soruna neden oldu. Kar kalınlığının 2,5 metreyi aştığı bölgede evlerine ulaşabilen vatandaşlar, komşularına veya ahırlarına açtıkları kar tünellerinden geçmek zorunda kalıyor. Köylüler, köy içinde sadece 2 kişinin geçebileceği genişlikte yollar açarak ulaşımı sağlıyor. Şemdinli’ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan birçok bölgede ise çığ tehlikesi nedeniyle köy yolları trafiğe kapandı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Turizm İçin Cennet Vadisi Bucak’ı Kazanmayı Hedefliyor

Sıradaki haber:

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Turizm İçin Cennet Vadisi Bucak’ı Kazanmayı Hedefliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.