h Dolar 34,2735 % 0.03
h Euro 37,0023 % 0.03
h Sterlin 44,3751 % -0.31
h Altın (Gr) 2.991,55 %-1,18
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sıfır Atık Mutfakta Yarışması’nın Kazananları Ödüllendirildi

Sıfır Atık Mutfakta Yarışması’nın Kazananları Ödüllendirildi

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Mutfakta Başlar yarışmasının kazananları ödüllerini aldı. Yaklaşık 1 buçuk aylık süreçte 593 katılımcıyla toplam 19 ton 64 kilogram atık toplandı ve 222 kişi ödül aldı. Yarışmadaki atıkların ayrıştırılmasıyla 110 bin 75 kilowatt saat enerji tasarrufu sağlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Sıfır Atık'ın önemini vurgulayarak Alanya Belediyesi'nin örnek bir belediye olduğunu belirtti. Başkan Yücel, yeşil alan miktarının 4 kat arttığını ve geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırıldığını ifade etti. Yarışmaya katılan atıklarla 20 tekerlekli sandalye alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması sona erdi. Kazananlar, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı. Yaklaşık 1 buçuk aylık sürece katılan 593 kişi sayesinde toplamda 19 ton 64 kilogram geri dönüştürülebilir atık toplandı. Ayrıştırılan atıklarla 110 bin 75 kilowatt saat enerji tasarrufu sağlandı. Ödül töreninde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, diğer protokol üyeleri ve kazanan vatandaşlar da yer aldı. Başkan Yücel, yaptığı konuşmada Sıfır Atık projesinin önemine vurgu yaparak, yarışmaya katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Bu yarışmanın Sıfır Atık bilincinin yaygınlaşması ve geri dönüşümünün daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, toplanan atıkların çevremize, ülkemize ve dünyamıza ekonomik katkı sağladığını ifade etti. Yarışmada ödül alan vatandaşlara ev aletleri ve temizlik setleri hediye edildi. Ayrıca, katılımcılara isimlerinin yer aldığı katılım sertifikaları takdim edildi. Yarışma sonucunda toplanan atıklar, Zortaş Geri Dönüşüm Şirketi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne hibe edilen 20 tekerlekli sandalye alımında kullanıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Zortaş Geri Dönüşüm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı’na bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Kronik hastalığı olanlar için uyarı: Perşembe günü hava kalitesi alarm veriyor!

Sıradaki haber:

Kronik hastalığı olanlar için uyarı: Perşembe günü hava kalitesi alarm veriyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.