h Dolar 34,2036 % 0.19
h Euro 37,2983 % 0.19
h Sterlin 44,7982 % 0.65
h Altın (Gr) 2.992,71 %1,31
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sinop’ta gerçekleştirilen su kuşu sayımına ilişkin haber

Sinop’ta gerçekleştirilen su kuşu sayımına ilişkin haber

Sinop'ta Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ve On Dokuz Mayıs Üniversitesi iş birliğiyle Su Kuşu sayımı yapıldı. Gerze’den başlayarak Sarıkum Gölü, Aksaz, Hamsilos, Akliman ve Sinop merkez kıyılarında gerçekleştirilen sayımda, 29 farklı türden 21 bin 340 kuş kaydedildi. Bu veriler, diğer illerdeki sayımlarla birleştirilerek koruma ihtiyacı olan alanlar belirlenerek "Kuş Bank" internet sitesinde paylaşılacak. 2024 verileri ise KOSKS raporuyla birlikte açıklanacak.

Sinop’ta Su Kuşları Sayımı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Su Kuşu sayımı için bir araya geldi. Gerze kıyılarından başlayarak Sarıkum Gölü, Aksaz, Hamsilos, Akliman ve Sinop merkez kıyı şeritlerini kapsayan program, başarılı bir şekilde tamamlandı. Su Kuşları sayımı, her yılın ocak ve şubat aylarında birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen KOSKS tarafından düzenlenen bir etkinlik olarak biliniyor.

2023 yılında Sinop’ta yapılan sayımda 29 farklı türden toplam 21 bin 340 kuş tespit edildi. Elde edilen veriler daha sonra açıklanacak olan KOSKS raporu için kullanılacak ve diğer illerdeki sayımlarla birleştirilerek koruma ihtiyacı olan alanları belirlemek amacıyla Kuş Bank internet sitesinde paylaşılacak. Bu sayede, hangi bölgelerde daha fazla su kuşu türünün bulunduğu ve koruma çalışmalarının yoğunlaştırılması gereken alanlar belirlenebilecek.

Sinop’taki Su Kuşları Sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi arasındaki iş birliğinin önemli bir örneğini oluşturuyor. Doğal yaşamın korunması için yapılan bu tür etkinlikler, hem Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğine katkı sağlamakta hem de kuşların doğal yaşam alanlarının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Drone ile çekilen görüntülerle su altında kalan tarım arazileri ortaya çıktı

Sıradaki haber:

Drone ile çekilen görüntülerle su altında kalan tarım arazileri ortaya çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.