h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sis, kayak merkezinde muhteşem bir görsel şölene dönüştü

Sis, kayak merkezinde muhteşem bir görsel şölene dönüştü

Erzincan'ın Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sis etkili oldu ve Munzur Dağları'nın eteklerinde yer alan bu merkezde sis görsel şölen oluşturdu. Sis nedeniyle görüş mesafesi azalırken, Ardıçlı Gölü'nün buz tutan manzarasıyla birlikte vatandaşlar karın keyfini çıkardı. Ergan Dağı Kayak Merkezi, sömestr tatiline hazır olduğunu belirten yetkililer, doğa manzarası ve uzun pistleriyle herkesi kayak yapmaya davet ediyor. Kayak merkezi, Erzincan'a yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunuyor ve hafta sonları yoğun ziyaretçi trafiği yaşıyor. Sömestr tatili boyunca eğlenceli etkinlikler düzenlenecek.

Erzincan’ın Munzur Dağları’nın eteklerinde bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi, muhteşem bir sis manzarasıyla karşı karşıya kaldı. Sömestr tatiline yaklaşırken yoğunluk yaşanan kayak merkezinde sis etkili oldu ve zaman zaman görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Ardıçlı Gölü’nün buz tutmuş halinin görülebildiği bu sisli günlerde, vatandaşlar manzaranın tadını çıkardı. Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne farklı illerden gelen bazı çocuklar ise kardan adam yapıp kar keyfini sürdüler.

EBYÜ Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Murat Şat, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin sömestr tatiline hazır olduğunu belirtti. “Bu yer çok güzel. Buz tutan göl manzarasıyla kayak yapmak isteyen herkesi buraya davet ediyorum. En uzun pistlere sahip bir kayak merkezimiz var” dedi.

Ergan Dağı Kayak Merkezi, Erzincan şehrine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve Erzincan Havalimanı’na 13 dakika mesafede konumlanmıştır. Munzur Dağları’nın eteklerinde, 2970 metre rakıma sahip olan kayak merkezi toplamda 17 kilometre uzunluğunda pistleriyle doğal bir manzara eşliğinde kayak keyfi yaşatmaktadır.

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde buzla kaplı Ardıçlı Gölü’nün yanı sıra kar raftingi, yamaç paraşütü gibi sporlar da yapılabilmektedir. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı dönemlerde sezon açılıp pistler kayış tutkunlarıyla dolar. Öğrenciler ve aileler için eğlenceli programlar hazırlanan kayak merkezi, 19 Ocak’ta başlayacak sömestr tatilinde daha da yoğun bir ziyaretçi trafiği bekliyor.

Karın eksikliği nedeniyle göl manzaralı kayak merkezi sezonun başlamasını bekliyor

Sıradaki haber:

Karın eksikliği nedeniyle göl manzaralı kayak merkezi sezonun başlamasını bekliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.