h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sivas’ta beklenen kar yağışı gerçekleşti, şehir beyaza büründü

Sivas’ta beklenen kar yağışı gerçekleşti, şehir beyaza büründü

Sivas'ta kısa süreli kar yağışı tarihi meydanı güzelleştirdi. Ancak vatandaşlar, eskise oranla kar yağışının daha az olduğunu söyleyerek su sıkıntısı yaşanmasından endişeli olduklarını belirtti. Kar yağışının geç kaldığını ifade eden bir vatandaş ise eskiden karın kalınlığının bir metreyi geçtiğini, şu anda ise karın az olduğunu dile getirdi.

Sivas’ta Tarihi Kent Meydanında Kar Yağışı İle Güzel Görüntüler Oluştu!

Sivas, uzun bir süredir kar yağışını bekliyordu. Ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen istenen kar yağışı gerçekleşmemişti. Ancak bugün sabah saatlerinde kısa bir süreliğine etkili olan kar yağışı, vatandaşları umutlandırdı. Ne yazık ki ilerleyen saatlerde etkisini kaybeden kar yağışı, tarihi kent meydanında drone ile havadan çekilen görüntülerle güzellikler sunan bir tablo ortaya çıkardı. Vatandaşlar ise eski güzel kar günlerinin geride kaldığını ve yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti.

Kar yağışının geç kaldığını ifade eden Murat Kara, “Allah’ın takdirine karışamayız ancak kar yağışı gerçekten çok geç kaldı. Kısa bir süre yağdı ancak eskisi kadar yoğun değil. Yaz döneminin de kurak geçeceğini düşünüyorum ve büyük bir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Eskiden belimize kadar kar birikirdi ve Kongre Müzesi’nin bahçesinde kar heykelleri yapılırdı. O günleri çok özledik.” şeklinde konuştu.

İsmet Aslan ise günümüzde yağan kar miktarının geçmişe göre oldukça az olduğunu belirtirken, “Kar yağışını gerçekten özlemiştik. Sabah saatlerinde yağdı ancak etkisi çok kısa sürdü. 15 yıl öncesine göre kar kalınlığı bir metre dolayındaydı. Şu an pek çok insan ne yazık ki bunu önemsemiyor. İlerleyen dönemlerde daha kötü durumlarla karşılaşacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Drone ile çekilen görüntüler tarihi kent meydanında beyaz bir örtü oluştuğunu ve bu manzaranın güzellikler sunmaya devam ettiğini gösterdi. Sivas’ın kar özlemi ise devam ediyor.

Varto’da hava kirliliği alarm veriyor, doğal gaz talepleri hızla yükseliyor

Sıradaki haber:

Varto’da hava kirliliği alarm veriyor, doğal gaz talepleri hızla yükseliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.