h Dolar 34,2948 % 0.51
h Euro 37,2471 % 0.51
h Sterlin 44,7957 % 0.84
h Altın (Gr) 2.988,05 %1,15
h BIST100 8.954,48 %-0,53
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sokaktaki dostlarımız için unutulmaz bir adım: Mahallelere kulübeler inşa edildi

Sokaktaki dostlarımız için unutulmaz bir adım: Mahallelere kulübeler inşa edildi

Zonguldak'ta faaliyet gösteren İnsanlık İçin Elden Ele Sosyal Yardımlaşma Derneği, sokak kedileri için küçük kulübelerin yerleştirildiği "Küçük Dostlarımızı Unutmayalım" projesini başlattı. Kış mevsimi ve kar yağışıyla birlikte sokaklarda barınacak yer bulmakta zorlanan kediler için dernek tarafından temin edilen kulübeler, belirlenen noktalara yerleştirilerek sokaklarda yaşayan kedilerin kapalı mekanlarda yaşamalarını sağlıyor. Dernek başkanı Bilgin Bayat, sokak hayvanlarını da unutmadıklarını ve kulübeleri bağışçılar ve mahalle sakinleri ile birlikte yerleştirdiklerini belirtti. Dernek, yeni yılda da ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam edecek.

Zonguldak’ta yer alan İnsanlık İçin Elden Ele Sosyal Yardımlaşma Derneği, “Küçük Dostlarımızı Unutmayalım” sloganıyla kediler için mahallelere kulübeler yerleştiriyor. Kış aylarının gelmesi ve kar yağışının başlamasıyla sokaklarda barınacak kapalı alan bulmakta zorlanan kediler için dernek yöneticileri küçük kulübeler sağlamaktadır. Bu kulübeler, mahalle sakinleri ve hayvanseverlerin desteğiyle birlikte belirli noktalara yerleştirilerek sokaklarda yaşayan kedilerin kış mevsiminde kapalı bir alanda yaşamaları sağlanmaktadır.

İnsanlık İçin Elden Ele Derneği Başkanı Bilgin Bayat, konuyla ilgili açıklamasında “2024 yılından itibaren faaliyetlerimize aralıksız devam etmekteyiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra sokak hayvanlarını da sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Sokak hayvanlarına sıkça mama desteği sağladığımız için, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle kedilerimiz için mahallelere kulübeler yerleştirmeye başladık. Bağışçılarımızın ve mahalle sakinlerinin desteğiyle bu kulübeleri talep gelen bölgelere yerleştiriyoruz. Onlar bizim minik dostlarımız. Soğuk kış günlerinde onlar için sıcak bir yuva oluşturmak isteyen herkes bizimle iletişime geçebilir. Yeni yılda da bize başvuran tüm ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kışın tehlikeli bir hal alan yollar: İşte araçların kaydığı anlar!

Sıradaki haber:

Kışın tehlikeli bir hal alan yollar: İşte araçların kaydığı anlar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.