h Dolar 34,2775 % -0.01
h Euro 37,0946 % -0.01
h Sterlin 44,4049 % 0.19
h Altın (Gr) 3.007,05 %0,49
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Tarımsal Sulama Kanalları ve Dereler Saruhalı’nda Hızlı Bir Şekilde Onarıldı

Tarımsal Sulama Kanalları ve Dereler Saruhalı’nda Hızlı Bir Şekilde Onarıldı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışlar sonucu Saruhanlı ilçesindeki dere ve sulama kanallarına müdahale etti. Ekipler, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yağış rejimleri olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manisa için yoğun yağış uyarısı yapmıştı. MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Saruhanlı'da meydana gelen şiddetli yağışlara hızlı bir şekilde müdahale etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, sürekli olarak dere temizlik ve ıslah çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağışların etkisiyle Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallesindeki dere ve sulama kanallarına müdahalede bulundu. MASKİ ekipleri, gece boyunca görev başında kalarak özveriyle çalışmalarını sürdürdü.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği, yağış rejimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sağanak yağışlar artık daha şiddetli ve ani olarak görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manisa için metrekareye 50-100 kg yağış düşeceği uyarısında bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ani başlayan sağanak yağışta hızla organize olarak Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahalledeki dere ve sulama kanallarına müdahale etti.

“Ekiplerimiz sürekli sahada”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Manisa’da yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınları önlemek amacıyla sürekli olarak dere temizlik ve ıslah çalışmalarını sürdürüyoruz. Yağış anında, öncesinde ve sonrasında sulama kanalları ve derelerdeki temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şiddetli yağışlar, dere ve sulama kanallarının hızla su almasına yol açabiliyor. Ekiplerimiz, iş makineleriyle gerekli müdahaleleri yapıyor” şeklinde konuştu.

Tunceli’deki 5 ilçede okullar, kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Sıradaki haber:

Tunceli’deki 5 ilçede okullar, kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.