h Dolar 34,2588 % -0.01
h Euro 37,0863 % -0.01
h Sterlin 44,7648 % 0.24
h Altın (Gr) 3.027,45 %0,01
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Turizmi canlandırmak için Saroz bölgesi harekete geçiyor

Turizmi canlandırmak için Saroz bölgesi harekete geçiyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi'ndeki Yayla Sahili ve İbrice Limanı'nda incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaların bölgenin turizmine yönelik önemli adımlar olduğunu belirten Vali Sezer, Yayla sahilindeki evlerdeki dalga zararlarını inceledi ve tahribatın önlenmesi için ihale çalışmalarının başladığını bildirdi. Aynı zamanda Saros Körfezi'nin önemli bir tüplü dalış noktası olan İbrice Limanı'nda gelecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Sezer, sahil düzenlemesi için talimat vererek, işlerin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi’ndeki Yayla sahili ve İbrice limanında yapılan incelemelerin bölgenin turizmine katkı sağladığını belirtti. Vali Sezer, Yayla sahilinde dalgaların zarar verdiği evlerin durumunu yerinde gözlemleyerek, Yayla limanında mendirekler, otopark alanı ve kıyıdaki evlere dalgaların verdiği zararın önlenmesi için ihale çalışmalarının başladığını açıkladı. Saros Körfezi’nde popüler bir dalış noktası olan limanda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Sezer, dalış merkezi yetkililerinden bilgi aldı. Sahil düzenlemesi konusunda hızlı bir şekilde tamamlanması talimatı veren Vali Sezer, “Amacımız Saros bölgesindeki tüm sahil alanlarında ve limanlarda belirli bir standart oluşturarak, kooperatifler ve dalış kulüpleriyle koordinasyon halinde çalışmaktır. İbrice limanının dalış turizmi için çekim merkezi haline getirilmesi konusunda altyapı çalışmaları için harekete geçilmelidir” dedi. Saros Körfezi, 144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür sünger gibi su altı zenginliklerine ev sahipliği yapmaktadır ve sualtı etkinlikleriyle ilgilenenler için oldukça önemli bir bölgedir. Ayrıca Saros Körfezi, dünyada windsurf için uygun olan nadir denizlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Bursa’da yabani hayvanlara destek veriliyor – Yem ihtiyaçları karşılanıyor

Sıradaki haber:

Bursa’da yabani hayvanlara destek veriliyor – Yem ihtiyaçları karşılanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.