h Dolar 34,2549 % 0.03
h Euro 37,2818 % 0.03
h Sterlin 44,6676 % -0.13
h Altın (Gr) 2.991,52 %-0,10
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Varto’da hava kirliliği alarm veriyor, doğal gaz talepleri hızla yükseliyor

Varto’da hava kirliliği alarm veriyor, doğal gaz talepleri hızla yükseliyor

Varto ilçesinde yaşanan çetin kış mevsimi, ucuz ve kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle hava kirliliğini arttırıyor. Vatandaşlar, doğal gaz talebinde bulunarak en azından binaların bacalarına filtre takılmasını istiyor. Muş'un diğer ilçelerine doğal gaz verilirken Varto'ya verilmemesi ise tepkilere neden oluyor. Halk, öksürük ve solunum problemleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, doğal gazın bir an önce ilçeye gelmesini talep ediyor.

Muş’un Varto ilçesinde, sert geçen kış mevsimi nedeniyle hava kirliliği endişe verici bir seviyeye ulaşmış durumda. Vatandaşlar, bu durumun önüne geçebilmek için doğal gaz tesisatının ilçeye ulaştırılmasını talep ediyor.

İlçede kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kömür fiyatlarının artması, vatandaşların ve bazı kurumların düşük kaliteli ve ucuz kömür kullanmasına yol açarak, binaların bacalarından çıkan dumanın neden olduğu hava kirliliğini her geçen gün daha da arttırıyor. İnsanlar, soğuk havalarda ısınmak için başka bir seçenekleri olmadığını belirterek, “Yetkililerden bu hava kirliliği sorununu çözmelerini talep ediyoruz. En azından binaların bacalarına filtre takılması sağlanmalı. Filtre sayesinde havanın biraz daha temiz olması mümkün olabilir” diyor.

Muş’un diğer ilçelerine doğal gaz hizmeti sunulurken, Varto ilçesinde bu imkanın olmadığını belirten vatandaşlar, ilçeye doğal gaz hizmetinin bir an önce ulaştırılmasını istiyor.

Öksürerek yürüyen bir vatandaş olan Hakan Karakaş, “Görüyorsunuz, kalitesiz kömür kullanılıyor. Duman nedeniyle öksürüyorum. İyi hissettiğim zamanlarda bile astım hastası oldum. Dışarıda nefes almakta güçlük çekiyorum. Ülkemize doğal gazın getirilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizden doğal gaz tesisatının hızlı bir şekilde ilçemize ulaştırılmasını talep ediyoruz. Temiz hava solumak istiyoruz, yaşamak istiyoruz. Bu nedenle, doğal gaz istiyoruz” şeklinde konuştu.

Amik Ovası, şiddetli yağışlar sonucu sular altında kaldı – Hatay’da yaşananlar!

Sıradaki haber:

Amik Ovası, şiddetli yağışlar sonucu sular altında kaldı – Hatay’da yaşananlar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.