h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Yorulan karga okul bahçesine düştü

Denizli'de, karnelerini bekleyen öğrencilerin önüne düşen bir kuzgunun açlıktan düştüğü belirlendi. Çal ilçesinde bulunan bir ortaokul bahçesinde fark edilen kuzgun, belediye ekipleri tarafından alınarak veterinere götürüldü. Veteriner hekim tarafından kontrol edilen kuzgunda herhangi bir yara veya enfeksiyon bulunmadığı tespit edildi. Temizlik ve vitamin takviyesi yapıldıktan sonra kuzgun doğaya salındı. Çal Belediyesi ise açıklamasında, insanların duyarlı davranıp yaralı veya ihtiyaç sahibi hayvanları bildirmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Denizli’de kuzgun, karne bekleyen öğrencilerin arasına düşerek dikkat çekti. Çal ilçesine bağlı Hançalar Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde meydana gelen olayda, kuzgunun açlıktan düştüğü düşünülüyor.

Öğretmenler, karne almak için bekleyen öğrencilerin arasında kuzgunu fark ederek durumu Çal Belediyesine bildirdi. Çal Belediyesi ekipleri, kuzgunu alarak veteriner hekime götürdü. Veteriner hekim Ediz Zeybek tarafından yapılan kontrollerde, kuzgunun herhangi bir yara veya enfeksiyon bulunmadı. Kuzgun, temizlik ve vitamin takviyesi yapıldıktan sonra tekrar doğaya salındı. Veteriner Ediz Zeybek, “Kuş aç kalmış olabilir. Muhtemelen uçarken çarpma gibi bir durum yaşamış. Çok halsizdi. Vitamin takviyesi ve bazı gıda maddelerinin tüketilmesinin ardından sağlığına kavuştu. 12-13 saat boyunca kontrol altında tutulan kuzgun, daha sonra belediye zabıtası tarafından doğaya salındı” şeklinde açıklamada bulundu.

Çal Belediyesi, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, özellikle soğuk hava şartlarında doğada yaşayan ve sokak hayvanlarına yiyecek bıraktıklarını belirtti. Açıklamada, vatandaşların hayvanlara karşı duyarlı olduğu ve yaralı ya da muhtaç hayvanların durumunu belediyeye bildirmesi gerektiği vurgulandı.

Konya’daki göllerdeki su kuşu popülasyonu sayımı tamamlandı

Sıradaki haber:

Konya’daki göllerdeki su kuşu popülasyonu sayımı tamamlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.