h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Yozgat’ta buzlar dondu, termometreler eksi 10 dereceyi gösterdi

Yozgat’ta buzlar dondu, termometreler eksi 10 dereceyi gösterdi

Yozgat'ta dondurucu soğuklar etkisini artırıyor. Hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düşerken, Yozgat Çamlığı Milli Parkı'ndaki gölette buz oluştu. Bazı sürücüler araç camlarını buzdan korumaya çalışırken, fotoğrafçılar ise bu eşsiz manzarayı görüntüledi. İstanbul'dan gelen bir misafir ise göletteki buz tutmuş görüntünün Abant Gölü'nü aratmadığını belirtti.

Yozgat’ta Dondurucu Soğuklar Şehre Buz Üstünde Bir Görüntü Sundu

Yozgat’a düşen şiddetli soğuklar, termometrelerin sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bir atmosfer yaratıyor. Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı’ndaki gölette ise buz tutma belirtileri ortaya çıktı.

Yozgat, Türkiye’nin en soğuk illeri arasında yer alıyor ve bu soğuk hava etkisini göstermekten geri kalmıyor. Kentteki hava sıcaklığı uzun süre boyunca hissedilir derecede düşerken, termometreler gece saatlerinde eksi 10 dereceyi gösterdi. Cevdet Dündar Göleti, Yozgat Çamlığı Milli Parkı’ndaki donma belirtileri ile karşılaştı. Dağlardan sızan suyun donması sonucunda, dev buz kütleleri gölette oluştu. Bazı sürücüler de araç camlarını buzun etkisinden korumak için karton kullanmayı tercih ettiler.

Yozgat’ta son iki gündür etkisini artıran soğuk hava hakkında bilgi veren Erdoğan Budak, “Yozgat’ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü. Dağlardan sızan sular buz kütleleri oluşturduğu için bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için buradayım. Şu an gelecek olan karı bekliyoruz” dedi.

Misafir olarak İstanbul’dan gelen Muhammed Salih Uzun ise “Yozgat Çamlığı’ndaki gölette buz tutan bir manzara var, gerçekten muhteşem bir görüntü. Adeta Abant Gölü’nü aratmıyor. Babamla birlikte burayı ziyaret ettik ve çay içtik. Hava sıcaklığı eksi 10 derece. Göllerin manzarası eşliğinde atmosferin tadını çıkardık” şeklinde konuştu.

Kar yağışı, Trabzon’da yaşamı olumsuz etkisi altına alıyor.

Sıradaki haber:

Kar yağışı, Trabzon’da yaşamı olumsuz etkisi altına alıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.