h Dolar 34,2835 % -0.01
h Euro 37,0626 % -0.01
h Sterlin 44,3573 % 0.04
h Altın (Gr) 3.001,29 %0,30
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Yüksek bölgelerde kar yağışı yoğunluk kazandı

Yüksek bölgelerde kar yağışı yoğunluk kazandı

Erzincan'da akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışı bekleniyor. Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor. Çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek.

Erzincan’da gece saatlerinde başlayan yağmur, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı özellikle Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde etkili oldu. Bölgedeki trafik ekipleri, olumsuz durumları önlemek amacıyla tedbirler aldı ve Karayolları ekipleri de Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler, özellikle ağır araç sürücülerini, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin son değerlendirmelerine göre; bugün bölgede hava parçalı ve çok bulutlu olacak ve akşam saatlerine kadar aralıklarla kar yağışı görülecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olması beklenirken, buzlanma ve don olayları da yaşanabilecektir. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecektir.

Bölgedeki dik yamaçlarda yoğun kar birikintilerinin bulunması nedeniyle çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yetkililer ve vatandaşlar bu konuda dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

Aksaray’da meydana gelen sağanak yağış, çiftçilerin yüzünü güldürdü

Sıradaki haber:

Aksaray’da meydana gelen sağanak yağış, çiftçilerin yüzünü güldürdü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.